U Vukovaru žele izgraditi 170 m visok Cvijet mira

vukovarski toranj

VUKOVAR - Za razliku od vodotornja koji je simbol Domovinskog rata i prošlosti, Cvijet mira bi bio kulurno spomenički i polovni objekt koji bi simbolitirao budućnost i tendenciju Vukovara da postane svjetskim gradom mira, istaknuo je Domagoj Marenić.

Predstavnici Civilnog centra grada Vukovara Domagoj Marenić i Aleksandar Bjelovuk, te arhitektonskog ureda DEL ING iz Beograda predstavili su u prostorijama Zajedničkog vijeća općina  inicijativu izgradnje monumentalnog arhetipa Cvijet mira u Vukovaru, prenosi Slavonija Live.

Za razliku od vodotornja koji je simbol Domovinskog rata i prošlosti, Cvijet mira bi bio kulurno spomenički i polovni objekt koji bi simbolizirao budućnost i tendenciju Vukovara da postane svjetskim gradom mira, istaknuo je Domagoj Marenić.

Toranj bi sadržavao poslovni prostor, restoran i vidikovac, a svojom visinom od 170 metara dominirao bi čitavom okolicom, pojasno je Bjelovuk.

S tvrtkom DEL ING potpisano je pismo namjere, a prezentacija projekta bit će upriličena do polovice iduće godine, prenosi Hrvatski radio Vukovar.

Civilni centar traži donatore iz zemlje i inozemstva za realizaciju ovog projekta, a priželjkuju da se sagradi u blizini parka-šume Adica ukoliko se to ne bude kosilo s Urbanističkim planom Vukovara. Prema Bjelovukovim riječima projekt ima podršku i predsjednika RH Ive Josipovića.