Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet08162018

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

ante_pranjkic_

Naš suradnik ggospodin Anto Pranjkić piše  o njegovim svakodnevnim razmišljanjima na određenu temu i doživljene svakodnevice  ljudi kako u BiH tako i u svijetu. Budući da studira teologiju a književnik je s dugogodišnjim iskustvom ( objavio 14 zbirki pjesma i kratkih priča)", pokušat će intervjuima i kolumnama uprisutniti naše Posavljake, danas utjecajne znanstvene, kulturne radnike u BiH, a naravno i one koji nisu sa našega područja a naklonjeni su nam.

HEJ, PRIJATELJI, ČESTO MISLIM NA VAS

REPORTAŽA - Proslavljena 23. Obljetnica Vojno redarstvene akcije “Oluja” i Dan hrvatskih branitelja. “Oluja” je započela u ranim satima 04. kolovoza 1995. godine i to napadom Hrvatske vojske na sve neprijateljske položaje na crtama duž 630 kilometara, koliko je bila duga bojišnica.

Opširnije:HEJ, PRIJATELJI, ČESTO MISLIM NA VAS

REPORTAŽA: posjetili smo Ambient park u Budencu kod Zagreb

Kad se putnik namjernik uputi cestom od Sesveta prema Dugom selu ne može niti zamisliti da se u neposrednoj blizini nalazi mali raj na zemlji, gdje se može lijepo i zdravo pojesti, dobro odmoriti, i u brižljivim rukama stvaranom prirodnom ambijentu, gdje se na svakom koraku čuje cvrkut ptica a glasovi domaćih životinja bude sjećanja na djetinjstvo.

Opširnije:REPORTAŽA: posjetili smo Ambient park u Budencu kod Zagreb

ČUDIM SE ZAŠTO NAROD KONAČNO NE REAGIRA

Zastupnik u Hrvatskom Saboru, Hrvoje Zekanović za naš portal komentira najnovija stajališta hrvatskih stručnjaka iz područja demografije, uglednih znanstvenika, dr. Stjepana Šterca i dr. Anđelka Akrapa.

Opširnije:ČUDIM SE ZAŠTO NAROD KONAČNO NE REAGIRA

Obilježena 26 obljetnica stradanja civila u hrvatskim selima

Na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu, 08. svibnja 1992. godine u hrvatskim selima u blizini Brčkog izmasakrirano je  i ubijeno 32 ljudi. Većinom se radilo o starijim  civilima, koji su odvedeni s kućnog praga i ubijeni ili u svojim dvorištima ili nadomak njih. Najstarija žrtva bila je 90-godišnja starica.

Opširnije:Obilježena 26 obljetnica stradanja civila u hrvatskim selima

NOVO IZDANJE KNJIGE “CRVENI TRILER” AUTORA ANTE PRANJKIĆA

Ovih dana je u nakladi nakladničke kuće “ESSEGG” iz Osijeka izašlo peto izdanje knjige “Crveni triler” autora Ante Pranjkića.  Za knjigu je recenziju napisao ugledni profesor na Fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu prof. dr. pater Mijo Nikić, koji u svojoj recenziji ovom djelu, između ostaloga, kaže, i to:

Opširnije:NOVO IZDANJE KNJIGE “CRVENI TRILER” AUTORA ANTE PRANJKIĆA

APSURD: liječnike tražimo, imamo ih a ne zapošljavamo

APSURD: liječnike tražimo, imamo ih a ne zapošljavamo


Priča koja je ovih dana bar malo razgalila srce hrvatskoga čovjeka jeste ona o prvoj hrvatskoj kardiologinji dr. Luciji Svetina, koja unatoč brojnim ponudama iz svijeta, ipak ostaje u Hrvatskoj. Neki su komentirali ovaj potez suludim, jer pored ponudka donose dobre uvjete rada a pri tom ugled i poštovanje,mlada se liječnica odlučila za zemlju u kojoj se liječnike ne poštuje, a o uvjetima rada ne treba trošiti niti jedno slovo.

Opširnije:APSURD: liječnike tražimo, imamo ih a ne zapošljavamo

ESKLUZIVNI INTERVJU: Fra Ivica Perić, franjevac, misionar u Ruandi

Da bi čovjek  bio sretan treba znati cijeniti ljude oko sebe

Sretni smo što ovoj siromašnoj djeci, uz pomoć dobrih ljudi, možemo pružiti bolju budućnost kako bi i njihov život mogao biti dostojan ljudskoga bića. Mi svjedočimo tome kako ispružene ruke prema siromašnima, mogu napraviti velike stvari te kako je dugoročna pomoć, kroz školovanje i obrazovanje mladih i siromašnih, jedina ispravna, jer će im dati potrebno znanje i kruh u ruke.

Opširnije:ESKLUZIVNI INTERVJU: Fra Ivica Perić, franjevac, misionar u Ruandi

Hrvatska Ima kapacitete i potencijale a ne koristi ih

Europska unije je tijekom rasprava i aktivnosti oko donošenja energetske politike davno već definirala pet važnih temelja na kojima se moraju temeljiti energetski sustavi zemalja koji joj pripadaju. Među tim stupovima su vrlo bitni procesi dostave i komunikacijskih kanala, ujedinjavanje tržišta, rad na smanjenju potrošnje energije.

Opširnije:Hrvatska Ima kapacitete i potencijale a ne koristi ih