Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon02182019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Započeli su radovi ograde na garevačkom groblju

U listopadu 2018. godine poslije berbe kukuruza i pečenja rakije pisali smo da je na red došla radna akcija MZ Garevac za čupanje Tuja pored glavne ceste garevačkog groblja. Svi vi koji ste od polovice 2017.  godine dolazili u Garevac mogli ste primijetiti da se veliki broj jedne od sorti zasađenih Tuja osušio, a da su se i one druge počele žurno sušiti.

Opširnije:Započeli su radovi ograde na garevačkom groblju

Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Za sve kršćane kao i ljude dobre volje, blagdan Božića i Kristova rođenja, slavi se i obilježava u znaku mira i ljubavi, međusobnog praštanja i povjerenja.

Opširnije:Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Urađena je bušotina vode u garevačkom groblju

Nakon tropskih vrućina i dugoga ljeta mnogi izvori u bunarima i pumpama u Garevcu i okolini izgubili su nivo pitke vode. To se dogodilo i na garevačkom groblju. S obzirom da smo i do sada više puta imali isti problem postojeća MZ Garevac na čelu s Goranom Tokić je donijela odluku da se uradi bušotina bunara i da se taj problem trajno riješi.

Opširnije:Urađena je bušotina vode u garevačkom groblju

Uklanjanje tuja pored ceste garevačkog groblja

Poslije berbe kukuruza i pečenja rakije došla je na red i radna akcija MZ Garevac za čupanje Tuja pored glavne ceste garevačkog groblja. Svi vi koji ste od polovice prošle godine dolazili u Garevac mogli ste primijetiti da se veliki broj jedne od sorti zasađenih Tuja osušio, a da su i one druge počele žurno da se suše.

Opširnije:Uklanjanje tuja pored ceste garevačkog groblja

Sretan Vam Božić i Nova Godina!

goran obracanjeDragi Garevljani u Domovini i izvan njenih granica! Evo nas ponovo pred blagdanom Kristova rođenja koje nas i ove godine poziva da ga doživimo kao susret zajedništva čovjeka s Bogom.

Opširnije:Sretan Vam Božić i Nova Godina!

Vijeće MZ Garevac vas poziva na finacijsku podršku

Da bi se organizirala Garevačka fešta na ljeto u Garevcu sva ključna pitanja vezana uz organizaciju su već riješena, te je ostalo otvoreno samo još ono financijske prirode da bi se mogli pokriti troškovi: dvije glazbe, pozornice, velikog šatora te jelo i piće. Vijeće MZ je spremno dati sve od sebe te čvrsto vjeruje u svoje mještane i nadaju se da će se njihova ideja i organiziranje ovog ne svakidašnjeg događaja pozitivno sprovesti u djelo i unaprijed se zahvaljuju svima onima koji ih financijski podrže!

Opširnije:Vijeće MZ Garevac vas poziva na finacijsku podršku

Saniranje ceste od Baja do Čardaka

Poljska cesta koja se pružala iz Baja pored Maksimuše i spajala tri sela dvadeset i tri godine je bila zapostavljena. Od one kobne 1992. godine kada su i posljednji mještani  Čardaka napustili svoje selo i pred naoružanim agresorom njome krenuli u bijeli svijet do jučer je bila zapuštena i zarasla u korov.maksimusa1

Opširnije:Saniranje ceste od Baja do Čardaka

Uskrsna čestitka predsjednika MZ Garevac

Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana i najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u ime MZ Garevac  i svoje osobno ime, upućujem srdačne čestitke svim mještanima koji slave Kristovo uskrsnuće, sa željom da blagdane provedu u ozračju zajedničkog obiteljskog okupljanja i mira.

Opširnije:Uskrsna čestitka predsjednika MZ Garevac

Garevac živi i raduje se novim susretima

logo poluokrugliKako nas do blagdana Iline dijeli nešto više od mjesec dana MZ Garevac kao i sami mještani imaju pune ruke posla. Iz razgovora s predsjednikom MZ Garevac gospodinom Goranom Tokić saznajemo da se na sve strane radi da bi nas Garevac dočekao što čistiji, ljepši i uređeniji.

Opširnije:Garevac živi i raduje se novim susretima

Izbor članova savjeta MZ za 2017. godinu

Na osnovu člana 536 i 58 Izbornog zakona Republike Srpske, Skupština općine Modriča na svojoj 9. redovnoj sjednici održanoj 04. kolovoza 2017. godine donijela je odluku o raspisivanju i održavanju izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica na području općine Modriča, a Izbori za članove Savjeta sprovode se sukladno s odredbama Republike BiH, Izbornog zakona RS-a i zakona o lokalnoj samoupravi.

Opširnije:Izbor članova savjeta MZ za 2017. godinu

Izbor LOGA za MZ Garevac

Koncem prosinca 2014. Godine objavili smo članak o uspješnoj prvoj poslovnoj godini naše novoizabrane MZ Garevac. U tom članku smo opisali trideset uspješno okončanih akcija naših predstavnika MZ Garevac, a taj članak u cijelosti možete pročitati klikom ovdje.

Opširnije:Izbor LOGA za MZ Garevac