Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pon06182018

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Najava svete mise za Ilinu 2017. u Garevcu

vlc anto pericProslava svete mise ili Euharistije na Ilinu u Garevcu  je poseban događaj za Garevljane, a u jedno i najuzvišenija tajna kršćanske vjere, središte i izvor duhovne jakosti za sve prisutne vjernike. Stoga će svetu misu 20.07.2017. godine na blagdan Sv. Ilije proroka koja će početi u 11.00 sati na garevačkom groblju Sv. Ilije predvoditi garevački sin vlč. Anto Perić, modrički župnik koji će ujedno taj dan proslaviti i 35 obljetnicu misništva.

Stoga dragi Garevljani dođite ovaj dan u Garevac da zajedno sa našim svečarom vlč. Antom Perić, i s našim starim i iznemoglim povratnicima proslavimo svetu misu i svojom dobrotom i obzirnošću budemo blagoslov za druge, za one koji trpe, koji su sami, koji u svojoj neutješnoj samoći traže bliska čovjeka, veliko milostivo srce i ispruženu ruku!

Budi Garevljanin kakvog su te naučili djed i baka, majka i otac a ne dijete ulice ovog modernog svijeta i ubrzanog života gdje najčešće ne vidimo ni same sebe ni one s kojima živimo i svakodnevno se susrećemo. Okrenite se barem jedan dan onima koje drugi ne vide, jer blizinu trebaju upravo oni koje je život zapostavio i nad kojima se nitko ne sagiba a to su naši stari, nemoćni i iscrpljeni povratnici koji čuvaju naš Garevac dok mu se mi ponovo ne vratimo.

Bliži nam se blagdan S. Ilije „ Ilina“ i sada nas do toga velikog događaja dijeli samo nekoliko dana, stoga se ispunjajmo radošću, i ljubavlju da svi skupa mognemo doživjeti i osjetiti duhovno zajedništvo u našem zavičaju.

Za GIP piše Mišo Perakmisa groblje