Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Uto04232019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Proslava Uskrsa 2018. u Garevcu

Ozračje proslave najvećega otajstva kršćanske vjere Isusove muke, smrti i uskrsnuća uz brojne tradicijske običaje, molitvu i odlazak na svetu misu, a posebna radost Uskrsa za najmlađe je ukrašavanje i bojenje jaja što je izvrstan temelj očuvanja stoljetne tradicije u našem posavskom kraju.

Opširnije:Proslava Uskrsa 2018. u Garevcu

Proslava Uskrsa 2016. u Garevcu

S obzirom da je ove godine Uskrs bio kalendarski vrlo rano to jest koncem ožujka i da je Europu zahvatilo hladno vrijeme u Garevcu i dragoj nam Bosanskoj Posavini dan je bio pravi proljetni. Temperatura se popela do 13 gradi, a već od ranog jutra (iako se baš danas  počelo računati  ljetno vrijeme) sunce je  obasjalo našu ravnicu.

uskrs 2016 u garevcu

Opširnije:Proslava Uskrsa 2016. u Garevcu

Proslava Uskrsa 2017. u Garevcu

Toplo i lijepo proljetno vrijeme trajalo je od početka ožujka d a bi sada polovicom travnja kada bi trebalo biti još ljepše i toplije cijelu Europu zahvatio hladni val pa tako i naš zavičaj. Mnogi su Garevljani kao i ostali mještani i vjernici iz naše okoline krenuli kućama za blagdane najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa ne znajući što ih tamo čeka. Poslije više satnog čekanja na graničnim Schengen odnosno "Šengen" ili Šengejskskim prijelazima radi provjere i unošenja osobnih podatak dočeka ih i hladna soba.

Opširnije:Proslava Uskrsa 2017. u Garevcu

Proslava Uskrsa 2012. u Garevcu

Izrazito prohladno proljetno vrijeme zahvatilo je ove 2012. godine kako Europu tako i Garevac i dragu nam Bosansku Posavinu. No to nije bio razlog da ne posjetimo svoja rodna mjesta već naprotiv dovelo je još veći broj žitelja i vjernika  posavskih župa u njihov zavičaj za ovaj najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Opširnije:Proslava Uskrsa 2012. u Garevcu