Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Ned02182018

Last updateUto, 10 Ruj 2024 5pm

Proslava Uskrsa 2017. u Garevcu

Toplo i lijepo proljetno vrijeme trajalo je od početka ožujka d a bi sada polovicom travnja kada bi trebalo biti još ljepše i toplije cijelu Europu zahvatio hladni val pa tako i naš zavičaj. Mnogi su Garevljani kao i ostali mještani i vjernici iz naše okoline krenuli kućama za blagdane najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa ne znajući što ih tamo čeka. Poslije više satnog čekanja na graničnim Schengen odnosno "Šengen" ili Šengejskskim prijelazima radi provjere i unošenja osobnih podatak dočeka ih i hladna soba.

Opširnije:Proslava Uskrsa 2017. u Garevcu

Proslava Uskrsa 2012. u Garevcu

Izrazito prohladno proljetno vrijeme zahvatilo je ove 2012. godine kako Europu tako i Garevac i dragu nam Bosansku Posavinu. No to nije bio razlog da ne posjetimo svoja rodna mjesta već naprotiv dovelo je još veći broj žitelja i vjernika  posavskih župa u njihov zavičaj za ovaj najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Opširnije:Proslava Uskrsa 2012. u Garevcu

Proslava Uskrsa 2016. u Garevcu

S obzirom da je ove godine Uskrs bio kalendarski vrlo rano to jest koncem ožujka i da je Europu zahvatilo hladno vrijeme u Garevcu i dragoj nam Bosanskoj Posavini dan je bio pravi proljetni. Temperatura se popela do 13 gradi, a već od ranog jutra (iako se baš danas  počelo računati  ljetno vrijeme) sunce je  obasjalo našu ravnicu.

uskrs 2016 u garevcu

Opširnije:Proslava Uskrsa 2016. u Garevcu

Proslava Uskrsa 2011. u Garevcu

Prelijepo i veoma toplo proljetno vrijeme u Garevac i dragu nam Bosansku Posavinu dovelo je mnoge žitelje i vjernike posavskih župa u njihove rodne krajeve. Došli su tu da osjete kako blagdani Uskrsa u nama ljudima rađaju veliku radost i nepobjedivu nadu. Došli su se uvjeriti kako je Krist svojom smrću na križu otkupio naše grijehe, i kako je ljubav pobijedila zlo.

Opširnije:Proslava Uskrsa 2011. u Garevcu